Favoriet BBQ-gerecht van collega Kire

Favoriet BBQ-gerecht van collega Kire

Het favoriete barbecue-recept van Kire (uit het boek “De Smaak van Plezier by Barbecook”)

Gevulde kipfilet met appel

Ingrediënten voor 4

  • 4 enkele kipfilets
  • 4 eetlepels abrikoos, in stukjes gesneden
  • 400g ontbijtspek
  • 100g mozzarella, geraspt
  • 400g krielaardappelen
  • 2 appels
  • Enkele takjes oregano
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zoutschilfers

Bereiding

  1. Gaar de krielaardappelen op hun geheel tot ze beetgaar zijn.
  2. Giet af en duw ze open met een vork. Doe ze samen met de olijfolie in een aluminium bakje.
  3. Snijd de kipfilets in de lengte bijna middendoor. Zorg ervoor dat je ze niet volledig doorsnijdt.
  4. Meng en kruid de abrikozen en de mozzarella met peper en zout.
  5. Vul elke kipfilet met dit mengsel. Vouw de kip terug dicht.
  6. Leg het ontbijtspek dakpansgewijs op een plank en rol de kipfilet hierin.
  7. Wikkel de kip in een beetje aluminiumfolie.
  8. Verwijder het klokhuis uit de appels, en snijd deze in dikke plakken.
  9. Gaar de kipfilet gedurende 15 minuten op een middelhoog vuur samen met de appelschijven en de aardappelen.
  10. Draai de kip regelmatig om.
  11. Serveer met enkele takjes oregano en zoutschilfers

TIP van Kire:

“Ik krijg bij dit gerecht telkens lovende reacties van mijn gasten. Om het af te maken serveer ik hierbij ook nog een salade met rucola, perzik in fijne plakjes, blauwe bessen, notenmix en verkruimelde feta. Heerlijk!”

Dit recept en nog meer inspiratie vind je in het boek “De Smaak van Plezier by Barbecook”. Verkrijgbaar in onze winkels - € 19,95

 

 

DISCLAIMER: Actuele prijzen op 23/07/2021. Prijzen kunnen steeds gewijzigd worden. De juiste prijs van een artikel vind je steeds in onze winkels. Heb je graag advies op maat? Dan helpen onze barbecue-experts je met veel plezier verder!

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!