Verse kruiden ruiken niet alleen heerlijk, ze maken je gerecht in een handomdraai lekkerder! Sommige kruiden zijn bovendien ook insectwerend, wat mooi meegenomen is op een zwoele zomeravond. Maar je kan ze dus ook gebruiken om je cocktail (of mocktail) met te pimpen!
Wij zetten onze favorieten op een rijtje.
Mimosa met peer en tijm
Ingrediënten:
- 100ml champagne of prosecco
- 30ml (biologisch) perensap
- takje verse tijm
- schijfje peer
- (crushed) ijs
Zo maak je het:
Vul een glas met enkele ijsblokjes. Giet eerst het perensap in, vervolgens de cava. Voeg een takje tijm toe en roer goed om. Werk af met een schijfje peer.
Bellini met perzik en munt
Ingrediënten:
- 75gr bevroren perzik
- Sap van een limoen
- ¼ koffielepel honing
- prosecco
- (crushed) ijs
Zo maak je het:
Doe de bevroren stukjes perzik in een blender en voeg het sap van een limoen en de honing toe. Mix tot een gladde massa. Vul een glas met ijs en het perzikmengsel. Vul verder aan met prosecco, of bruiswater als je een alcoholvrije versie wil maken. Garneer met een takje munt.
Whiskycocktail met braambes en basilicum
Ingrediënten:
- 50ml whisky
- 3 blauwe bessen
- 6 braambessen
- 1 koffielepel suikersiroop
- ½ limoen
- enkele blaadjes basilicum
- (crushed) ijs
Zo maak je het:
Plet enkele blaadjes basilicum en voeg samen met de helft van de braambessen, het sap van een halve limoen en suikersiroop in een cocktailshaker. Schud goed zodat de oliën van de basilicum en het sap van de braambessen zich goed mengen.
Vul een glas met ijsblokjes en schenk de whisky in. Giet daarna het mengsel uit de shaker erover. Werk af met enkele blauwe bessen, braambessen en een blaadje basilicum.
Margarita van bloedsinaasappel en rozemarijn
Ingrediënten:
- 25ml witte rum
- 1 koffielepel suikersiroop
- 1 takje verse rozemarijn
- sap van ¼ citroen
- 80ml versgeperst bloedsinaasappelsap
- (crushed) ijs
Zo maak je het:
Meng de rum met het citroensap, de suikersiroop en het bloedsinaasappelsap in een cocktailshaker. Vul een glas met ijs en giet de cocktail erover. Werk af met een takje rozemarijn en eventueel een schijfje limoen.