Eindelijk krijgen we héérlijke lentetemperaturen. En bij zalig weer hoort zaaaa-lig eten.
Haal die barbecue dus maar boven en laat die innerlijke grillmaster in je los. De tijd dat er enkel een côte-à-los op de rooster ging is al lang passé, grillen doen we nu van aperitief tot dessert. Jaja, zelfs de zoetekauwen komen méér dan ooit aan hun trekken.
Dat worden verrukkelijke lente- en zomerdagen om de vingers bij af te likken: van een blondie met gezouten karamel tot gegrilde perziken, poffertjes en chocolade pizza met fruit. Deze keer zoeken we volop de tropische sferen op en gaan voluit voor gegrilde banaan met chocolade en rum. Delicieuse eenvoud! We zijn alvast fan!
INGREDIËNTEN
- Bananen
- Chocoladestukjes naar keuze
- Bruine kandijsuiker
- Bruine rum
BEREIDING
Snijd met een mesje aan de holle kant van de bananen een stukje van de schil en de banaan weg. Zo creëer je een kano-effect. Vul de holte op met stukjes chocolade en bestrooi met bruine suiker. Leg de bananen op de grill wanneer de vlammen wat gedempt zijn en laat ze grillen tot ze zacht aanvoelen. Flambeer met bruine rum en serveren maar!
TIP: Heerlijk in combinatie met een bolletje vanille-ijs of rum-rozijnen.