We staan weer achter de BBQ! Als het weer meewerkt is het de komende periode heerlijk toeven in de tuin, zeker onder het genot van een hapje en een drankje. Ben je op zoek naar een nieuw model barbecue of handige accessoires om buiten mee te kokkerellen? Je vindt ruime keuze in ons tuincentrum in Massenhoven en Wuustwezel.
Barbecuetrends
Jarenlang barbecueden we alleen op houtskool, totdat de elektrische en gas-modellen op de markt kwamen. Dat scheelde in ieder geval rookoverlast, zowel voor jezelf als voor de buren. Dat geldt ook voor de keramische barbecue, ofwel kamado. Deze barbecue heeft een keramische eivorm en een keramische binnenpot met luchtregelaars boven- en onderin, zodat de temperatuur en dus de garing heel nauwkeurig te regelen is. De barbecue kan zowel op zeer lage als op zeer hoge temperaturen worden afgesteld en dankzij de uitstekende isolatie door de twee lagen keramiek blijft de temperatuur heel constant. Je kunt ermee grillen, stoven, roken, bakken en braden.
Ook de Dutch Oven is momenteel zeer in trek; een gietijzeren pan die je op de barbecue plaatst of boven de gloeiende briketten hangt. De pan werkt als een oven: je kan erin bakken en braden en er zowel stoofpotjes, soep, brood als pizza in maken.
Veiligheid voorop
Helaas gebeuren er regelmatig ongelukken bij het koken op open vuur in de buitenlucht. Neem daarom deze tips in acht:
- Houd voor de zekerheid een emmer zand of water of een blusdeken bij de hand
- Zorg ervoor dat de barbecue stevig op een vlakke ondergrond staat en plaats deze niet onder een afdak
- Gebruik nooit spiritus of petroleum om de barbecue aan te steken of het vuur op te stoken, maar wees geduldig en gebruik aanmaakblokjes en extra lange lucifers
- Houd de datum op de gasfles in de gaten als je een gasbarbecue hebt en zorg dat mensen niet over het snoer kunnen struikelen bij een elektrische barbecue
Laat je adviseren over alle voor- en nadelen van de verschillende soorten barbecues in ons tuincentrum in Massenhoven en Wuustwezel.