2 porties | 30 minuten
Ingrediënten
- 300 g kippengehakt
- 1 knoflookteentje, geperst
- bieslook, fijngehakt
- 1 prei
- 3/4 el wittewijnazijn
- 2 el olijfolie
- 1/2 ajuin
- 1/2 appel, in kleine blokjes gesneden
- bladpeterselie, fijngehakt
- 250 g prinsessenbonen, getopt
- 1/2 tl mosterd
- kurkuma
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °c.
- Snijd de stengels prei in stukken van 10 cm. Was ze goed. Leg ze op een ovenschaal en kruid met kurkuma, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en laat 20 à 25 minuten poffen in de oven. Laat een minuut afkoelen en verwijder de buitenste bladeren.
- Bereid de overige ingrediënten zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
- Breng een pot met warm water aan de kook voor de prinsessenbonen.
- Mix de ajuin, de knoflook en de kruiden fijn in de keukenrobot. Meng de kruidenmix en de blokjes appel onder het kippengehakt. Vorm per persoon 3 à 4 balletjes.
- Kook de prinsessenbonen gedurende 8 à 10 minuten beetgaar in kokend water.
- Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes bruin en gaar.
- Maak ondertussen de dressing: snijd de appel in blokjes en mix met de aangegeven hoeveelheid wittewijnazijn, olijfolie, mosterd, peper en zout tot een homogene saus.
- Serveer de gehaktballetjes met de gepofte prei, prinseessenboontjes en de mosterd-appeldressing.