Onze liefde voor goed eten en gezellig samenzijn groeit en wordt warmer wanneer het buiten kouder wordt. Passie kent geen seizoen en met onze tips en tricks zal barbecueën een 365-dagen tellend succes worden.
Voorbereidingen
- Positioneer de barbecue in een hoek van 90 graden tegen de wind in. Dit zorgt ervoor dat de barbecue minder snel afkoelt wanneer je het deksel opent.
- Wanneer je een houtskoolliefhebber bent, dan is een extra zak briketten geen overbodige luxe. In de kou heb je extra brandstof nodig om de juiste temperatuur te bereiken.
Tijdens het barbecueën
- Jouw gerechten kunnen extra grilltijd nodig hebben. Houd je iGrill van Weber bij de hand voor de perfecte garing van jouw delicatessen. Dit seizoen is prachtig voor low & slow cooking. Wanneer je gebruik maakt van een waterschaal (bijvoorbeeld bij de Weber Smokey Mountain Cooker), zorg dan dat je hem niet helemaal vol giet met water. Te veel water zal de temperatuur te laag houden.
- Aan alle houtskoolliefhebbers: houd jouw barbecue goed in de gaten zodat hij goed op temperatuur blijft.
Na het barbecueën
- Laat hem volledig afkoelen
- Maak de barbecue proper voor de volgende barbecuesessie
- Gebruik een barbecuehoes om de barbecue te beschermen tegen weersinvloeden