Appeltaart is heerlijk, zeker als je hem zelf maakt! Wist je dat je ook op de Outdoorchef barbecues taart kon bakken?
In een gasbarbecue (of gasoven) is de lucht heel vochtig. Daardoor krijg je een smeuïg gebak. Probeer het zelf met het onderstaande recept:
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
1 | st | bladerdeeg, rond uitrollen |
5 | st | appels (bijv. Boskop of Braeburn) |
bloem | ||
mengsel | ||
2 | st | eieren |
60 | gr | suiker |
200 | gr | room |
1 | st | vanillestokjes |
VOORBEREIDING
Schil de appels en snijd ze in fijne partjes. Leg bakpapier in de universele pan. Leeg het deeg op het bakpapier en maak er gaatjes in. Bestrooi het deeg met meel en leg het met de bestrooide kan naar onder op de bakplaat en maak gaatjes in het deeg. Leg de appels er rozetvormig op. Snijd de vanillestokjes in de lengte op en haal de zaadjes eruit. Roer alle ingrediënten schuimend op.
BEREIDING
Bak de taart in de voorverwarmde barbecue op 220° C ca. 10 minuten, voeg dan het mengsel toe en bak nog eens 30 minuten. Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.
... en nu smullen maar!