Inspiratie nodig voor een heerlijk herfstgerecht? Probeer deze pittige pompoencurry eens.
Voorbereidings- en kooktijd: 35 min
4 personen
Ingredienten
- 2 el zonnebloemolie
- 2 uien, fijngehakt
- 1/2 el gedroogde chilivlokken
- 2 cm verse gember, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el kerriepoeder
- 1 el gemalen komijn
- 1 kg pompoen, geschild, in blokjes van 2 cm
- 400 ml kokosmelk
- Zout
- 1 bosje verse munt, grof gehakt
- 1 bosje verse koriander, grof gehakt
Voorbereiding
Verwarm de olie in een grote steelpan. Bak de ui glazig met de chilivlokken. Voeg de gember en knoflook toe en roerbak nog 3 minuten. Doe er de pompoenblokjes bij. Breng op smaak met kerriepoeder en komijn en laat nog een paar minuten bakken. Giet er de kokosmelk bij en roer goed. Bestrooi met zout. Plaats het deksel op de pan en laat zo'n 20 minuten zachtjes stoven tot de pompoen zacht is. Werk af met de verse munt en koriander.
Nieuw in ons gamma: Greenpan
Gezond koken heeft een naam: GreenPan. GreenPan is de uitvinder van gezond keramisch antikleef-kookgerei en dus het betrouwbare merk voor niet-giftige, onderhouds- en gebruiksvriendelijke potten en pannen. Onze producten geven nooit schadelijke dampen of hardnekkige vervuilers vrij. Ze bevatten dan ook geen PFOA, PFAS, lood of cadmium. Maak in alle vertrouwen gezonde maaltijden met GreenPan.