Confituur van rabarber en gember

Confituur van rabarber en gember

Gisteren kwam Madam Confituur langs in onze winkel te Wuustwezel. Daarom is het hoog tijd om nog eens een receptje uit haar boek te delen.

Deze keer maken we een confituur van rabarber met gember. Mmm!!!

Wat slepen we mee van de winkel?

  • 500 g rabarberstelen
  • 1,5 cm gember (geschild en in zeer kleine stukjes gesneden)
  • 25 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 250 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

 

Bereidingswijze:

Was de rabarberstelen, schil ze en snij ze in stukken. Ook de gember schil je en snijd je in fijne stukken. Doe alles samen in een kookpot en voeg het sinaasappelsap toe.

Laat het geheel koken totdat alles goed mals is. Haal daarna de pot van het vuur en voeg de confituursuiker toe. Los deze goed op in het mengsel en breng vervolgens alles opnieuw aan de kook.

Na drie minuten is de confituur dik genoeg en mag je de rabarberconfituur in propere bokalen doen.

Dit recept kan je uitbreiden met aardbeien. 

Bron: uit De Confituurbijbel van Madam Confit…
Tags:
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!