Madam Confituur kwam reeds langs in onze winkel te Massenhoven, 23 april zal ze ook onze winkel te Wuustwezel een demonstratie geven. Daarom geven we je nog even een blik op wat je hebt kunnen zien, of wat je nog kan verwachten.
De titel hierboven verraadt het al… aardbeienconfituur met balsamico en peper. Ik zie je al fronsen. Maar wees gerust, het resultaat is verrassend lekker.
Ingrediënten:
- 1 kg aardbeien
- 500 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
Aan het werk:
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij ze vervolgens in kleine stukjes. Doe de fruitstukjes in een ruime kookpot met een bodempje water. Breng dit aan de kook totdat de aardbeien moes geworden zijn. Dan mag de confituursuiker erbij. (eerst er goed doorroeren en dan pas terug opwarmen)
Kook het mengsel gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de balsamico azijn toe en ook de zwarte peper. Roer goed om en doe de warme confituur in propere bokalen. Afsluiten en omgekeerd laten afkoelen.
En wie durft dit eens uit te testen?